2010-01-12

Kött som kjøtt.


Måste bara dela med mig av en grej jag var med om på ett kebab-hak på Bislett. Jag gick förbi, sulten som jag var, och tänkte att vad fasen, en kebab var länge sen. Medveten som man vill vara om vad man stoppar i sig frågade jag kebabbiträdet “-Vad är det för slags kött i kebaben?”
“-Jaaa, det er jo kjøtt….”
“-Ok, (det förutsatte jag) men vilken typ av kött är det?”
“-Eeeh jaa, det er vel kebabkjøtt helt enkelt?”
“-Jag menar, kommer det från lamm eller ko eller gris?”
“-Naaaeej, det er vanlig kjøtt. Forstår ikke vad du spørrer om.”

Tror jag försökte förtydliga min fråga ytterligare en gång när biträdet får en irriterad uppsyn och går sonika bak till köket med en tång för att visa mig några slamsor kebab.
“-Se!! Helt vanlig kjøtt!!” och viftar mig i ansiktet med det.

Såklart är det den typiskt norska pepparkaksdegs-hyvlade looken på köttet. Vill du ha bra kebab i Oslo är det Mediteranean på torggata som gäller.

“-Jag tar en kyllingkebab i stället, tack.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar